Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

A MÓKÁS TANÍTÁS VARÁZSLATOS VILÁGA

Sok szeretettel köszöntelek a Mókás Tanítás oldalán! A mi történetünk valójában már 2011-ben elkezdődött . Már akkor is folyamatosan kerestem kutattam az új anyagokat, játékokat, lehetőségeket, amelyeket a tanításhoz fel tudok használni. Mivel mindig mindent menteni akartam, úgy gondoltam készítek egy Facebook oldalt hozzá, és ott megosztom a jobbnál jobb ötleteket, így majd mindig megtalálom azokat. Aztán valahogy az emberek elkezdtek rátalálni erre az oldalra, egyre több megosztást kaptak a posztok, és egyre többen lettünk. Hát valahogy így indultunk!

Az ötletek pedig egyre csak gyűltek (és gyűlnek), amikor végül úgy döntöttem, hogy ennek egy nagyobb teret kell engednem. Így született meg a Mókás Tanítás honlapjának ötlete.

Az oldalon nagyon nagy szeretettel látok mindenkit, aki gyerekekkel foglalkozik. Szülőket, óvónéniket és -bácsikat, tanítókat egyaránt. Itt segítséget kaphatnak a nevelés, oktatás terén, történjen az otthon vagy intézményi keretek között. Az oldalnak két nagy része van. Egyik a blogbejegyzések, melyek néha inkább a szülőknek szólnak, néha inkább a pedagógusoknak, de leggyakrabban mindenkinek. A másik része pedig a letölthető csomagok, amik talán egy kis terhet vesznek le azon gyerekekkel foglalkozók válláról, akik egy-egy témát, projektet szeretnének megvalósítani a gyerekekkel.

De mindennek a célja az, ami az egyik legfőbb elvem a tanításban, hogy a leghatékonyabb tudásátadást a játékon keresztül lehet megvalósítani. Vagyis legyen a tanítás, és ezáltal a tanulás is MÓKÁS!
Mókás Tanítás


Mókás Tanítás


Mókás Tanítás
Magamról
Vörösné Bélik Andrea vagyok, egy kislány édesanyja, illetve végzettségemet és hivatásomat tekintve is tanító, pedagógus. 2003 óta megszakítás nélkül foglalkozok gyerekekkel. Kezdetben egy általános iskolában tanítottam, volt szerencsém kétszer is végig vinni az első négy osztályt tüneményes gyerekekkel, akikre a mai napig szívesen emlékszek vissza. Majd nyolc év tanítás után szembejött velem egy lehetőség, ahol továbbra is taníthatok, de egy kicsit a magam ura is lehetek. Így lettem az LCF Kids Club Gyermeknyelviskola területi képviselője, és mivel angol szakon végeztem, tanítója. Az elmúlt években lehetőségem nyílt 1-14 év közötti gyerekekkel foglalkozni, így most már lassan nem csak tanítónak, de óvónéninek is érzem magam.

Munkám során rengeteg játékot készítettem, és még annál is több játékötletet használtam, hogy még hatékonyabbá, érdekesebbé, színesebbé tegyem az óráimat. Szeretném ezeket megosztani, közkinccsé tenni, mert tudom, érzem, látom az eredményeket, a gyermekek visszajelzései pedig leírhatatlanok. Ha csak azt nézem, hogy a saját lányom miként tanult meg teljesen magától, 5 évesen olvasni úgy, hogy soha nem erőltettem, nem mutattam meg neki, csupán csak játszottunk a betűkkel, már megérte a közösen, játékkal együtt töltött idő.

Szeretném, ha mindenki számára egy élmény, móka lenne a tanítás, és cserébe vidám, stressz-mentes gyerekeket kapjunk, akik számára a tanulás folyamata csupán játék maradna!

Mókás Tanítás
A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata