Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


Az 5 legjobb karácsonyi ajándékunk

Az 5 legjobb karácsonyi ajándékunk
A karácsony szólhat a szeretetről, az együtt töltött időről, az egymásra való odafigyelésről, a meghitt hangulat megteremtéséről és az ajándékozásról egyaránt. Nincs is annál szebb, amikor a gyermekek szemében látjuk megcsillanni az őszinte örömöt, amikor kíváncsian kibontja a kis csomagot, és meglátja az áhított ajándékát. Mert adni öröm, másnak boldogságot okozni számunkra is boldogság, és lehet az egy apró kis figyelmesség vagy bármilyen értékű tárgy is.

Finommotorika fejlesztése játékosan karácsonykor is - 10+1 ötlet

Finommotorika fejlesztése játékosan karácsonykor is - 10+1 ötlet
A finommotorika fejlesztésének szükségességéről, fontosságáról sok helyen olvashatunk. Nem csak az írás elsajátításához szükséges a finommotorika megfelelő kialakítása, hanem az élet számos más területén is. Gondoljunk csak az evőeszközök helyes használatára, vagy a cipőkötésre. Szerencsére nagyon sok játékos lehetőség van arra, hogy a gyermek finommotorikáját számukra észrevétlenül fejlesszük. Most olyan 10+1 játékos tevékenységet hoztam nektek, ami a karácsony témaköréhez kapcsolódik, és fejleszti a finommotorikát.

Mi kerüljön az adventi naptárba?

Mi kerüljön az adventi naptárba?
Hamarosan itt a december, és elsején sok helyen előkerülnek az adventi naptárak is. Ha nem készen vásároltat választunk, akkor itt az ideje, hogy elgondolkodjunk, mivel is tölthetjük meg a kis zsebecskéket. Vannak gyerekek, akik nagyon örülnek ilyenkor egy kis extra édességnek, mások viszont apró játékokat, tárgyakat fogadnak szívesen. Utóbbi esetben nem egyszerű a dolgunk, hiszen nem kis fejtörést okoz, hogy kitaláljunk, és beszerezzünk 24 apró kis dolgot, aminek a gyermek is örül, és az sem árt, ha valamennyire hasznos is a kis meglepetés.

Amikor a Télapó manója beköltözik hozzánk

Amikor a Télapó manója beköltözik hozzánk
Mint tudjátok, a Télapó segítői a kis manók. Évről évre egyre elterjedtebb nálunk is, hogy ezek a kis manók decemberben beköltöznek az otthonokba. De miért ne költözhetnének be az ovis csoportokba, iskolai osztályokba is, hogy még vidámabbá tegyék az ünnepre való készülődést?
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata