Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


5 tipp, hogyan vegyük rá gyermekünket az olvasásra

5 tipp, hogyan vegyük rá gyermekünket az olvasásra
Amikor gyerekeket táboroztattam volt a csoportban egy iskolás kislány, aki a szabad játszás idejében rendszeresen elővette a könyvét, és olvasott. A táborban ott volt a saját lányom is. Ő szeptemberben kezdi az iskolát, de már magától megtanult olvasni. Olvasástudását használja nap mint nap, de addig még nem jutottunk el, hogy rendszeresen elővegyen egy könyvet, és lelkesen olvasson. Őszintén, még erőltetni sem akarom.

5 játékos számonkérés

5 játékos számonkérés
Nagyon sok gyermek fél a szóbeli felelésektől, dolgozatoktól az iskolában. Otthon is gyakran szükség van arra, hogy ellenőrizzük gyermekünk tudását, kikérdezzük, felkészítsük a számonkérésre.

5 játékos ötlet a rendrakáshoz

5 játékos ötlet a rendrakáshoz
Az egyik legnehezebb dolog, rábeszélni a gyerekeket arra, hogy tartsanak rendet maguk körül, pakoljanak el a szobájukban. Nagy szerencsénk van, ha egy rendmániás csemetével vagyunk megáldva, de a nagy többség azért irtózik a pakolástól, és örökös szélmalomharcot vívunk kicsikkel és nagyokkal egyaránt a rendrakás területén. Játékos feladatokkal azonban ezen a problémán is gyorsan túllendülhetünk, csak legyen nagyon sok türelmünk és időnk, míg eljutunk addig a pontig, hogy szokásukká váljon. Nézzünk néhány, ötletet, trükköt, játékot, amit a gyerekek is szívesen csinálnak.

3 egyszerű szokás a zökkenőmentes reggelekért

3 egyszerű szokás a zökkenőmentes reggelekért
Szeptember van. Hétköznap. Mindenki boldog. A gyerekek nyöszörgés nélkül felkelnek, vidáman elvégzik reggeli teendőiket, megreggeliznek, majd időben elindulnak az iskolába. Nincs rohanás, nincs mérgelődés, nincsenek utolsó pillanatban még keresendő dolgok. Ugye milyen szép lenne, ha így működne?
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata