Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


Játékok és kézműves ötletek az Anyagok a környezetünkben témakörhöz

Játékok és kézműves ötletek az Anyagok a környezetünkben témakörhöz
Minden gyermek számára érdekes téma lehet a környezetünkben lévő anyagok megismerése. Felfedezni azt, hogy mi miből készül, milyen tulajdonságai vannak az egyes anyagoknak, mit lehet és mit nem lehet belőlük készíteni mind a tapasztaláson alapul, és így még mélyebb és tartósabb tudásra tehetnek szert. A különböző halmazállapotok és azok változásai is remek témául szolgálnak, melyek során játékos úton ismerhetik meg a gyerekek a kísérletezést, mely később nagy hasznukra válhat. Ehhez hoztam most nektek néhány játék és kézműves ötletet.

Játékok, kézműves ötletek a sport témaköréhez

Játékok, kézműves ötletek a sport témaköréhez
Általában a gyerekek többsége élénk érdeklődést mutat a sport témaköre iránt. Főleg, amikor valami világverseny zajlik, legyen az egy bajnokság vagy éppen az olimpia. Ezeket az időszakokat érdemes kihasználni arra, hogy minél többet megtanuljanak a gyerekek a sportokról, a sportolás fontosságáról, illetve az egyéb fejlesztési feladatokat is kapcsolhatjuk ehhez a témakörhöz. Hoztam is néhány kreatív ötletet és játékos feladatot a témához.

Szociális kommunikációs társasjáték

Szociális kommunikációs társasjáték
Miért fontos a kommunikáció? A kommunikáció egy eszköz, amely lehetővé teszi számunkra az egymás közötti kapcsolattartást. Már csecsemő korunktól használjuk a non-verbális eszközöket, a beszéd elsajátítása után a másokkal való kapcsolat kialakítása jellemez bennünket. Gyermekeink kommunikálnak, üzenetet osztanak meg egymás között, de előtte értelmezik a non-verbális jelzéseket és használják a szociális szűrőket. A kommunikációs készségeink hatással vannak arra, hogy hogyan jövünk ki másokkal, és hogyan alakulnak ki idővel a kapcsolataink.

Játékok és kézműves ötletek a hangszerek témakörhöz

Játékok és kézműves ötletek a hangszerek témakörhöz
„Mert a zene az kell…!” A gyerekek - főleg a kisebbek – lételeme a zene. Gondoljunk csak arra, hogy már kicsi koruktól, ösztönösen is mennyit énekelünk nekik, és játszunk a játék vagy valódi hangszereken. Ez nem véletlen, hiszen a zenén, a ritmuson keresztül nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent megtanulnak. Na de erről majd egy másik bejegyzésben írok! Most olyan játékokat és kézműves ötleteket hoztam, melyek a hangszerekhez kapcsolódnak.
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata