Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


Ne játssz a karácsonyfadísszel! Vagy mégis?

Ne játssz a karácsonyfadísszel! Vagy mégis?
Gyermekkorom karácsonyfáiról emlékszem még az eper, ananász, fenyőtoboz, dió, gomba formájú díszekre, a rugós díszekre, az angyalkákra, diótörőre, hóemberre és a sok színes gömbre. Ezek akkoriban mind üvegből készültek még, és hányszor de hányszor hallottam, hogy nem szabad velük játszani, nehogy eltörjenek. Pedig milyen csalogatóak voltak! Ezek valóban kincset érők lennének, ha még meglennének, és nem csak az emlékek miatt. Milyen jó kis fejlesztő játékokat lehetne velük játszani!

Mit kezdjünk a maradék csomagolópapírral?

Mit kezdjünk a maradék csomagolópapírral?
A karácsonyi ajándékozás után bizony elég sok csomagolópapír tud felhalmozódni, amelyek többnyire a szemetesben landolnak. Pedig oly sok módja van az ép darabok újrahasznosításának! A tavalyról megmaradt, még használható darabokat elővéve, készítettem néhány mintát, amelyeket ti is kipróbálhattok a két ünnep között.

10 érdekes karácsonyi szokás a nagyvilágban

10 érdekes karácsonyi szokás a nagyvilágban
Mint ahogy nálunk is, a világ többi országának, népének is megvannak a maguk kis karácsonyi tradíciói, amit ilyenkor már nagyon várnak gyerekek, felnőttek egyaránt. Nézzünk ezek közül 10 érdekesebb, különlegesebb szokást az ünnepkörhöz kapcsolódóan.

3+1 vicces játék a karácsonyi partira

3+1 vicces játék a karácsonyi partira
Az ünnep közeledtével karácsonyi partikat tartunk az osztályban, az ovis csoportban, szakkörökön, különórákon is. A célunk az, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és vidáman teljen az év utolsó találkozása. Egy-egy ilyen összejövetelhez hoztam most négy játékötletet, amit a gyerekekkel, de még akár felnőttekkel is játszhatunk.
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata