Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


Szociális kommunikációs társasjáték

Szociális kommunikációs társasjáték
Miért fontos a kommunikáció? A kommunikáció egy eszköz, amely lehetővé teszi számunkra az egymás közötti kapcsolattartást. Már csecsemő korunktól használjuk a non-verbális eszközöket, a beszéd elsajátítása után a másokkal való kapcsolat kialakítása jellemez bennünket. Gyermekeink kommunikálnak, üzenetet osztanak meg egymás között, de előtte értelmezik a non-verbális jelzéseket és használják a szociális szűrőket. A kommunikációs készségeink hatással vannak arra, hogy hogyan jövünk ki másokkal, és hogyan alakulnak ki idővel a kapcsolataink.

Játékok és kézműves ötletek a hangszerek témakörhöz

Játékok és kézműves ötletek a hangszerek témakörhöz
„Mert a zene az kell…!” A gyerekek - főleg a kisebbek – lételeme a zene. Gondoljunk csak arra, hogy már kicsi koruktól, ösztönösen is mennyit énekelünk nekik, és játszunk a játék vagy valódi hangszereken. Ez nem véletlen, hiszen a zenén, a ritmuson keresztül nem is gondolnánk, hogy mennyi mindent megtanulnak. Na de erről majd egy másik bejegyzésben írok! Most olyan játékokat és kézműves ötleteket hoztam, melyek a hangszerekhez kapcsolódnak.

Az ugróiskola 6 hihetetlen előnye

Az ugróiskola 6 hihetetlen előnye
Gyermekkorunk egyik kedvenc játéka volt az ugróiskola, melyet oly sokszor játszottunk a barátokkal az iskola udvarán, tereken, vagy az udvaron. Emlékszem, volt olyan, hogy nem is krétával, hanem a földre, bottal rajzoltuk meg a pályát. Mivel az elkészítése nagyon könnyű, és szinte semmibe sem kerül, ez egy minden gyermek számára elérhető játék, és nem is gondolnánk, hogy mennyi előnyt tartogat számukra.

40 ötlet és játék a tanév utolsó heteire

40 ötlet és játék a tanév utolsó heteire
Még pár hét és bizony véget ér ez a tanév is! Bár még sok a tennivaló, de érdemes ezt az időszakot is emlékezetessé tenni a gyerekek számára. Ehhez hoztam most ötleteket, amikből mazsolázhattok.
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata