Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Szociális kommunikációs társasjáték

Szociális kommunikációs társasjáték

 

Miért fontos a kommunikáció? A kommunikáció egy eszköz, amely lehetővé teszi számunkra az egymás közötti kapcsolattartást. Már csecsemő korunktól használjuk a non-verbális eszközöket, a beszéd elsajátítása után a másokkal való kapcsolat kialakítása jellemez bennünket. Gyermekeink kommunikálnak, üzenetet osztanak meg egymás között, de előtte értelmezik a non-verbális jelzéseket és használják a szociális szűrőket. A kommunikációs készségeink hatással vannak arra, hogy hogyan jövünk ki másokkal, és hogyan alakulnak ki idővel a kapcsolataink.

 

Ez a társasjáték minden gyermek számára ideális, de különösen azoknak, akiknek szociális nyelvi problémái vannak. Attól függően, hogy a gyerekek melyik térbe esnek, meg kell fejteniük a társas jeleket egy valós életből származó fotóról, beszéljék meg, hogy mit tennének vagy mondanának egy adott helyzetben. Mielőtt megszólalnak a gyerekek a kártyán szereplő kérdések, és utasítások beazonosítása után gondolkodjanak a válaszon, melyet különböző hangnemben kell kimondaniuk. A társasjáték 40 egyedi kártyával rendelkezik, a gyerekek játszhatnak újra és újra, miközben gyakorolhatják, fejleszthetik kommunikációs készségüket.

 

 

Gyakorold a szociális pragmatikát és a kommunikációs készségeket társasjátékkal! A játék  40 kártyát tartalmaz, amelyek a valós társadalmi kommunikációs helyzetekre és kifejezésekre összpontosítanak. A különböző kártyák segítségével a gyerekek gondolkodhatnak, mielőtt megszólalnak, megbeszélhetik, hogy mit tennének a különböző helyzetekben, megfejthetik a társas jeleket, és  különböző hangnemben mondhatnak el egy-egy kifejezést.

 

Ez a játék kiválóan alkalmas a szociális nehézségekkel küzdő tanulóknak és azoknak, akiknek extra támogatásra van szükségük a szociális kommunikáció és a nyelvi készségek elsajátításához. Használja ezt a játékot, hogy a tanulók egymás között kapcsolatot alakítsanak ki, megbeszélhessék a különböző szociális jeleket, azt, hogy hogyan gondolkodjanak, mielőtt megszólalnak, és hogyan használják az adott szavakat igényeik közlésére.

 

Kiknek ajánljuk?

Autista, ADHD-s, beszéd- és nyelvi zavarokkal küzdő gyerekeknek és más rászoruló tanulóknak.

 

Hogyan kell játszani:

A tanulók kockával dobnak, hogy továbblépjenek a társasjátékon. Az a szín, amelyre dobnak, megmondja, hogy milyen típusú kártyát kell felvenniük.

A kártyák a következők:

- Spin It and Say It! - Válassz egy kártyát és pörgesd meg a kereket. Mondják ki a kifejezést, és beszéljék meg, hogy mit jelent.

- Gondolkodj, mielőtt beszélsz! - Olvassátok el az egyes forgatókönyveket. Beszéljétek meg, hogy mire gondolhattok, majd azt, hogy mit mondanátok valójában.

- Mit kellene tenned? - Olvassátok el a forgatókönyvet, és beszéljétek meg, hogy mit tehetnétek, hogy jól kommunikáljatok az adott helyzetben.

- Fejtsd meg a társas jeleket! - Azonosítsd az arckifejezéseket vagy a testbeszédet a képekről, és beszéljétek meg, hogy mit árulnak el.

 

Ösztönözze a pozitív döntések meghozatalát!

Ahogy a tanulók megvitatják és megválaszolják a kártyák kérdéseit, megtanulnak pozitívabb szociális döntéseket hozni a valós élethelyzetekben. Ajánlott, hogy kis csoportokban vagy partnerek között játszódjon, hogy a pozitív modellválaszok útközben is megjelenhessenek.

 

Ha még több inspirációra lenne szüksége az oktatási kísérletekhez, megnézhetik a klíma változásról összeállított kísérleteinket is, amit a gyerekekkel egyszerűen el tud otthon is készíteni, ha esetleg érdekelné őket a klíma változás és a kísérletek elkészítése. A Babysits oldalunkon még több ötlettel találkozhat gyermekei elfoglaltságához.Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata