Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Mit kezdjünk a maradék csomagolópapírral?

Mit kezdjünk a maradék csomagolópapírral?

 

A karácsonyi ajándékozás után bizony elég sok csomagolópapír tud felhalmozódni, amelyek többnyire a szemetesben landolnak. Pedig oly sok módja van az ép darabok újrahasznosításának! A tavalyról megmaradt, még használható darabokat elővéve, készítettem néhány mintát, amelyeket ti is kipróbálhattok a két ünnep között.

 

Memóriajáték

Találtam egy nagyon jó csomagolópapírt, amin több különböző minta is volt. Szerencsére négyzetalakokban voltak, így könnyű volt kivágni őket. Mindegyikből kerestem kettő egyformát, majd kartonra ragasztottam, hogy tartósabb legyen. Miután elkészült, játszottunk is egy jó memóriajátékot!

 

 

Puzzle

Egy másik fajta papírból kivágtam egy 20x30 centiméteres darabot. Ezt is kartonra ragasztottam, majd tetszőlegesen feldaraboltam. Remek, házi készítésű kirakós kerekedett belőle.

 

 

Könyvjelző

A karácsonyra kapott könyvhöz a csomagolópapírból könyvjelzőt is készíthetünk. Egyszerűen kivágtam egy tetszőleges darabot, majd kartonra ragasztottam. Még egy kis díszt is készítettem hozzá. Vágtam egy csíkot, melynek az alját felcsíkoztam. Összetekertem, a végét pedig ragasztóval rögzítettem. A díszt és a könyvjelzőt is lyukasztottam, és egy fonallal egymáshoz kötöttem őket.

 

 

Emlékkönyv

A könyv alapja 3 darab papírzacskó. Ezeket félbehajtottam és lyukasztóval lyukasztottam mindegyiket. A három zacskót egymásba tettem, és egy fonallal összekötöttem.

A csomagolópapírból akkora darabokat vágtam, hogy az oldalak szélein kilátszódjon a papírzacskó. Majd ezeket a darabokat beragasztottam az oldalakra. Fehér kartonból különböző, tetszőleges méretű téglalapokat vágtam, és ezeket is az oldalakra ragasztottam. Ide kerülnek majd a rajzok, irományok. A papírzacskók nyílásaiba apró emlékeket is tehetünk, például egy színházjegy vagy mozijegy. Ebbe a könyvecskébe fogjuk idén megőrizni a karácsonyi emlékeket és a téli szünet eseményeit.

 

 

Papírgyöngy

A csomagolópapírból 3x3-as négyzeteket vágtam, majd ezeket félbevágtam, hogy háromszögeket kapjak. A háromszögeket egyik sarkánál kezdve feltekertem, majd a végét ragasztóval rögzítettem. Az így készült gyöngyöket felfűztem egy fonalra. Készülhet belőle nyaklánc vagy karkötő is. Remek finommotorika és türelemfejlesztő feladat.

 

 

A fentieken kívül a maradék csomagolóanyaggal bevonhatjuk a kartondobozokat, irattartókat is. Beköthetjük vele a könyveinket is, így megóvva azokat a külső hatásoktól.

Készíthetünk képeslapot, ajándékkártyát is, és eltehetjük jövőre.

Ha felvágjuk négyzetekre, akkor a fehér oldalát jegyzetlapokként is használhatjuk.

És nem utolsó sorban a csomagolópapír remek alapanyag az origamihoz is.Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata