Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Játékok, kézműves ötletek a háziállatok témaköréhez

Játékok, kézműves ötletek a háziállatok témaköréhez

 

Egyik legnépszerűbb és legkedveltebb téma a háziállatok témája. Ezen belül nagyon sok mindent meg lehet tanítani a gyermekeknek, és egy kicsit közelebb kerülnek a körülöttük élő állatokhoz is. Ebben a blogbejegyzésben olyan játékokat és kézműves ötleteket hoztam, melyeket a téma feldolgozása során tudtok használni.

 

ILYEN ÁLLAT NINCS IS!

Egy jó nagy csomagolópapírra van szükségünk. A gyerekek 3-4 fős csoportokban játszhatnak. Minden gyerek más testrészt rajzoljon meg. Minden testrész más állathoz tartozzon (ha lehet háziállatról legyen szó). Sorban, egymás után rajzolják meg a testrészeket, hogy egy igazán különleges állatot kapjanak. Például: tehén fej, malac test, nyuszi lábak, ló farka.

 

SPATULA ÁLLATOK

Szükséges eszközök:

spatulák

mozgó pupillájú szemek

színes papír vagy filc anyag vagy dekorgumi

festék vagy filctoll

Spatulából nagyon egyszerűen készíthetünk cuki kis állatokat, melyekkel utána akár állatokról szóló meséket el is bábozhatunk.

Miután kiválasztottuk, hogy milyen állatot szeretnénk készíteni fessük be a pálcikát a kívánt színre. A spatulák egyébként remekül színezhetők filctollal is. Ragasszuk fel az állatok szemét, a többi testrészt pedig a képen látható módon színes papírból, dekorgumiból vagy filc anyagból is elkészíthetjük.

 

Kép forrása: Pinterest

 

 

MADÁR VAGY EMLŐS?

A játék amellett, hogy mozgásos, fejleszti a figyelmet és a gondolkodást is. A játékvezető egymás után mond emlősállatokat, illetve madarakat. Meg is nevezhetjük őket, de lehet csak a tulajdonságokat mondani. Ha emlősállatra jellemző, akkor a gyerekeknek négykézláb kell mászniuk. Ha madár vagy madárra jellemző az állítás, akkor pedig úgy kell tenniük, mintha repülnének. Ha szeretnénk, a játékot játszhatjuk kiesősre is.

 

EGYSZERŰ BÁRÁNY

Szükséges eszközök:

papírtányér

fehér kartonpapír

filctollak

A bárányka teste a papírtányér. A fehér papírra rajzoljuk meg a fejét és a négy lábát. Segít a képen látható minta.

Végül a fejet ragasszuk a papírtányér elejére, a lábait pedig a hátsó felére. Ha szeretnénk, pihe-puha bárányt is készíthetünk, ha vattapamacsokat ragasztunk a testére.

 

Kép forrása: Pinterest

 

 

 

KERESD A PÁROD!

Több gyermekkel játszható játék. Kis kártyákra rajzoljuk vagy nyomtassuk az állatok (háziállatok) képeit. Legyen kettő, vagy ha csapatokat akarunk alkotni, akkor több egyforma. A gyerekek húzzanak egy képet, de ne mutassák meg egymásnak. Keveredjenek a teremben, és adott jelre kezdjék el egyszerre utánozni a kihúzott állat hangját. Ha az azonos állatok egymásra találtak, alkossanak párokat vagy csapatot. A játék kerete lehet az is, hogy az állat szülők keresik a kicsinyeiket.

 

BILLEGŐ TYÚKANYÓK

Szükséges eszközök:

papírtányér

piros és sárga színű papír

mozgó pupillájú szem

A papírtányért hajtsuk félbe. Egy másikból vágjuk ki a hátsó farktollát. Ez egy háromszög, melynek a szélét hullámosan levágjuk. Piros papírból vágjuk ki a taraját, sárgából pedig a csőrét.

Ragasszuk rá a papírtányérra, végül pedig a megfelelő helyre a szemét is.

 

Kép forrása: Pinterest

 

 

Ha szeretnél még több játékot, fejlesztő feladatlapot, lapbookot, kézműves ötletet, mesét, verset a témakörhöz, keresd a Háziállatok csomagokat a Termékek között!Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata