Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Indítsuk vidáman az új évet! - Játékok az első órákra, foglalkozásokra

Indítsuk vidáman az új évet! - Játékok az első órákra, foglalkozásokra

 

Két hét szünet után lassan újra visszatérnek a megszokott hétköznapok, elkezdődik az iskola, óvoda. A gyerekek még fél lábbal otthon vannak, mesélik a karácsonyi, szilveszteri élményeiket. Kicsit nehezebb őket még bevonni a tanulás világába.

Kezdjük egy kicsit lazábban az év első óráit, és segítsünk nekik visszazökkenni az iskolai, óvodai környezetbe.

Segítségül ehhez hoztam most néhány, az új évhez kapcsolódó játékot, nyomtatható, játékos feladatot.

 

Színezd ki a kalapot!

A játékot egyedül, párban vagy kisebb csoportban is lehet játszani.

Nyomtassuk ki az alábbi feladatlapot minden játékosnak. A gyerekek felváltva dobnak, és a dobott számnak megfelelő színnel kiszínezik az azonos színű kört. Akinek előbb ki lesz színezve az összes köre, ő a nyertes. Ha olyan számot dob, amit már előzőleg dobott, akkor a következő játékos jön.

 

 

 

Add tovább a kívánságot!

Kicsi cetlikre írjunk egyszerű kívánságokat. Például: Kerüljön el idén minden betegség! Legyenek mindenből nagyon jó jegyeid! Legyen lehetőséged sokat játszani a legjobb barátoddal! Legyél egész évben nagyon boldog!

A kívánságok nyugodtan ismétlődhetnek is, de minden gyermeknek szüksége van egyre. Hajtsuk össze a cetliket, és minden gyereknek adjunk egyet. Nem nézhetik még meg! Üljünk körbe, és zenére adogassák át a cetlit mindig a szomszédjuknak. Állítsuk meg a zenét. Most szétnyithatják a gyerekek a cetliket, és elolvashatják, hogy mi van ráírva.

 

Kívánság lufik

Az előző játékhoz hasonlóan itt is kívánságokat kell írni kis cetlikre. A cetliket hajtsuk össze, és mindegyiket tegyük egy-egy lufiba. Fújjuk fel a lufikat.

A gyerekek dobálják egymásnak a lufikat. Engedjük őket szabadon játszani, miközben szól a zene. Amikor megállítjuk a zenét, mindenkinek a kezében kell legyen egy lufi. Kérjük meg őket, hogy durrantsák ki. Keressék meg a kis cetlijüket, és olvassák el a jókívánságot!

 

Kívánságaim, céljaim

Nyomtassuk ki az alábbi feladatlapot a gyerekeknek. Kérjük meg őket, hogy gondolkodjanak el egy kicsit azon, mit is szeretnének elérni az új esztendőben. Kicsik lerajzolhatnak, nagyobbak pedig le is írhatják a terveiket, céljaikat.

Ha utána ezt a lapot egy számukra mindig jól látható helyre teszik, akkor talán segíthet nekik abban, hogy el is érjék a céljaikat.

 

 

 

Képkereső, szókereső

Végül pedig kisebb gyerekeknek egy nyomtatható képkereső, nagyobbaknak pedig egy szókereső.

A képkeresőnél a gyerekek színezhetik is az azonos képeket, a kép melletti keretbe pedig annyi pöttyöt rajzoljanak, amennyit számoltak.

 

 

 

Nagyon boldog évkezdést, és sok-sok sikeres órát kívánok egész évben!

 

Ha pedig szükségetek van téli feladatlapokra, játékos feladatokra, mesékre, versekre, lapbookra vagy kézműves tevékenységhez ötletekre, akkor a Játszótéren már elérhető a januári csomag, amelyben minden a télről szól!Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata