Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Hogyan csald el a gyereket a tévé elől?

Hogyan csald el a gyereket a tévé elől?
  1.  

„Unatkozom! Most mit csináljak?” Ismerősek ezek a mondatok? Úgy látod, hogy a gyerkőcöd szívesen szaladgálna, de mégsem tudod rávenni egy kirándulásra vagy egy kis sétára sem?

Adj neki motivációt, keltsd fel az érdeklődését!

Ebben a cikkben egy izgalmas programötletről olvashatsz, amely kicsiket- nagyokat egyaránt lázba hoz!

 

A bezártság negatív hatásai

A mostani helyzetben különösen nehéz érdekes szabadidős tevékenységet találni, hiszen a jelenlegi korlátozások miatt sok lehetőség nem elérhető számunkra. Nehezíti a helyzetet, hogy a home office és a digitális oktatás miatt a munka- és szabadidő nem válik külön, és ez rossz hatással van az időérzékelésünkre. Leterheltek vagyunk, és így sokkal nehezebben vesszük rá saját magunkat is az aktívabb elfoglaltságokra, pedig a szabadtéri programlehetőségek még a rendelkezésünkre állnak.

 

 

Miért fontos a jó levegő?

Nem titok, hogy mozgás és a szabadban töltött idő nagyban hozzájárul a testi és lelki egészséghez. Különösen a gyerekek számára, hiszen az ő szervezetük még javában fejlődésben van. Épp ezért nagyon fontos, hogy ha az időjárás kedvező, kinti időtöltésre is ösztönözd magad és a gyermekeidet. De mi van akkor, ha a család nehezen motiválható erre? Ha a gyerek inkább a számítógép előtt ücsörög? Mit tudsz ilyenkor tenni?

 

A frappáns megoldás

Szabadtéri családi kincskereső program! Adj célt a kirándulásnak vagy sétának, és vágjatok bele együtt egy izgalmas küldetésbe! Légy tanúja annak, hogy gyermekedből kalandor, a nézelődésből nyomkeresés, a kirándulásból kincsvadászat, a „Nem megyek”-ből „Induljunk már!” lesz!

 

 

Meseszép zöldövezetek

A Sweet Escape családi kincskereső túráinak Budapest különböző pontjain lévő parkok adnak otthont. Olyanok, mint az Orczy kert, Múzeumkert, Nemzeti Színház szoborkertje vagy a Tamariska domb… Mind-mind egy-egy izgalmas kalandot rejt, amibe bátran belevághattok. A varázslatos heyszínek sok-sok érdekességet, kincset rejtenek, amit egy kellemes séta közben játékosan fedezhettek fel. A gyerekek teljes biztonságban rohangálhatnak az elkerített terepen!

 

A kincsvadászat előnyei

A Kincskereső játékok nem igényelnek animátori jelenlétet, épp ezért nem kell időpontot sem foglalni rájuk. Kényelmesen, a saját tempótokban tudjátok játszani. Mindössze egy kincsestérképre, egy kelléklistára, dekódolóra, valamint esetenként egy digitális felületre (mobiltelefonon elérhető) lesz hozzá szükségetek.

 

 

Életkor független programok

Hatalmas előny, hogy a játék nem korhatáros, így kiválóan alkalmas családoknak, osztályoknak, szerelmespároknak egyaránt. Egy tartalmas, 90 perces sétán vehettek részt, ahol még a legkisebbek is hatalmas energiával vetik bele magukat a küldetésbe, rohannak egyik állomástól a másikig, és kutatnak nyomok után.

 

A kincskereső játék jótékony hatásai

A programok a testet és a pszichét is egyaránt megmozgatják. A mozgás jótékony hatásait nem részletezzük, viszont azt kijelenthetjük, hogy ez a program kielégíti a napi ideális mozgásszükségletet. A játék emellett aktivizálja a képzeletedet, koncentrálja a figyelmedet, logikádat, és fejleszti a térben való tájékozódás képességét. Egy elképesztően motiváló helyzetet biztosítunk számotokra, ahol a sok apró részsiker vezet el titeket a végső talány megfejtéséhez. A sikerélmények jó hatással vannak az önbizalomra, a pozitív énképre, valamint erősíti a kapcsolatotokat is, új dolgokat fedezhettek fel egymásban, és minőségi időt töltötök együtt.

 

 

A program sava borsa

A Kincskereső játékok legfőbb vonzereje, hogy egy meghatározott célt, küldetést kaptok. Ez azért nagyon fontos, mert ez az elem felébreszti a kíváncsiságotokat, ösztönöz arra, hogy nyitottabban szemléljétek a környezeteteket. A lelkesedés pedig egészen a játék végéig fennmarad hiszen egy-egy kedves kerettörténet még inkább megfűszerezi ezeket a szabadtéri programokat számotokra.

 

Forró csokizással zárul a kaland!

A tartalmas kirándulás után, egy kis gasztronómiai élvezetre invitálunk benneteket egy a játék közelében lévő kávézóban vagy cukrászdában. Gyakran itt találjátok a játék fináléját is, ahol a végső nagy rejtélyre is fényt deríthettek, és közben megpihenhettek, felfrissülhettek.

 

 

Összegzés

A fentebb soroltakra hivatkozva szeretettel ajánljuk a kincskereső programokat akár egy napsütötte délutáni vagy egy izgalmas hétvégi sétaprogram gyanánt. Használjátok ki a jó levegőt, élvezzétek a napsugarakat, és vágjatok bele az izgalmas kalandokba!

 

Lesd meg a választható kirándulásokat itt: családi kincskereső túrák BudapestenBlog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata