Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


Az 5 legjobb karácsonyi ajándékunk

Az 5 legjobb karácsonyi ajándékunk

 

A karácsony szólhat a szeretetről, az együtt töltött időről, az egymásra való odafigyelésről, a meghitt hangulat megteremtéséről és az ajándékozásról egyaránt. Nincs is annál szebb, amikor a gyermekek szemében látjuk megcsillanni az őszinte örömöt, amikor kíváncsian kibontja a kis csomagot, és meglátja az áhított ajándékát. Mert adni öröm, másnak boldogságot okozni számunkra is boldogság, és lehet az egy apró kis figyelmesség vagy bármilyen értékű tárgy is.

 

A legjobb ajándék az, amit a gyermekünk valóban szeretne. Ami illik az érdeklődéséhez, amivel szívesen játszik hosszabb ideig is, ami lefoglalja a  szabadidejében. Azonban sokszor előfordul, hogy kifogyunk az ötletekből, és amikor végre kitaláljuk, és megvesszük a tökéletes ajándékot, akkor jönnek a családtagok a szokásos kéréssel: Kérlek, mondj valamit, mit vegyünk a gyereknek?

 

Szeretném most megmutatni a mi eddigi 5 legjobb karácsonyi ajándékunkat, hátha valakinek gondolatébresztő, segítség lehet.

 

KÖNYV

Nálunk a könyv nem hiányozhat a karácsonyi ajándékok közül. A legjobb könyvünk a könyvespolcon Sean Covey: A vidám gyerekek 7 szokása. Kedves és rendkívül tanulságos történeteivel már 4-5 éves kortól ajánlott. Többször elolvastuk már, és mindig más-más oldalról tudtuk megközelíteni a meséket. Nem csak otthoni olvasásra, hanem óvodákba, iskolákba is meleg szívvel ajánlom. A történetek után szülőknek szóló rész is van, ami segít abban, hogy a 7 szokást minél inkább megértsék, elfogadják és a gyakorlatban alkalmazni tudják a gyerekek.

 

 

 

Gondolkodást fejlesztő játékok

A Think Fun játékai közül bármelyik kitűnő ajándék lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Talán az egyik legnépszerűbb, és szerintem az egyik legjobb a Csúcsforgalom. Többféle verzióban is kapható, és órákra képes lekötni a gyerekeket. A játék amellett, hogy fejleszti a gondolkodást, problémamegoldást, önellenőrzésre is megtanítja a gyermeket.

 

 

 

UNO

Talán az egyik legkedveltebb kártyajáték. Junior változata a legkisebbeknek ajánlott. Félelmetes, hogy mennyire gyorsan megértik már a kicsik is a szabályokat, és örömmel tölti el őket, hogy képesek egy „komoly” kártyajátékban részt venni. Nálunk megunhatatlan, gyakran előkerül, és felnőttként is szívesen szállunk be egy-egy uno partiba. Ráadásul rendrakáshoz is használjuk a lapokat, hogy miként, erről itt olvashatsz.

 

 

 

Kreativitást fejlesztő játékok

Elsősorban talán a lányok, de szerintem sok fiú is örül egy-egy kreatív játéknak. Ezek segítségével ők készíthetnek valamiből valamit, amivel utána díszíthetik a kis szobájukat, vagy ajándékba adhatják valakinek. Nálunk népszerűek a képen látható gipszkiöntők, amiket utána kedvükre festhetnek, majd például mágnest ragasztva a hátuljára a hűtőre tehetik.

 

 

 

Puzzle

Talán az egyik legnépszerűbb ajándék a puzzle. Szerencsére a gyermekek szinte bármely érdeklődési területének megfelelő kirakóval találkozhatunk a boltok polcain. És mielőtt azt gondolnád, hogy ez egy kicsit már unalmas, elcsépelt ajándék, nézd meg mennyi terület fejlesztésére alkalmas.

 Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata