Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


3+1 vicces játék a karácsonyi partira

3+1 vicces játék a karácsonyi partira

 

Az ünnep közeledtével karácsonyi partikat tartunk az osztályban, az ovis csoportban, szakkörökön, különórákon is. A célunk az, hogy a résztvevők jól érezzék magukat, és vidáman teljen az év utolsó találkozása.

Egy-egy ilyen összejövetelhez hoztam most négy játékötletet, amit a gyerekekkel, de még akár felnőttekkel is játszhatunk.

 

Mikulás, Mikulás, ho, ho, ho!

Tanítsuk meg a játékosoknak a következő mozdulatokat:

Két kezünket tegyük a hasunk elé, mintha a Mikulás nagy pocakját mutatnánk.

Két kezünket tegyük össze a vállunk fölött, mintha a zsákot cipelnénk.

Két kezünket nyújtsuk ki magunk elé, mintha ajándékot adnánk.

Miután begyakoroltuk a mozdulatokat, kezdődhet a játék. Szükségünk van egy játékvezetőre, ő lesz a Mikulás (legjobb, ha az első körben mi vállaljuk ezt a szerepet). Mindenki a Mikulással szemben álljon, és egyszerre mondjuk: Mikulás, Mikulás, ho, ho, ho! A harmadik „ho”-ra mindenki felvesz egy mozdulatot a három begyakorolt közül, még a Mikulás is. Aki ugyanazt mutatja, mint a Mikulás, kiesik. Addig játsszuk, amíg csak egy játékos marad, aki az utolsó körben mást mutatott, mint a Mikulás. A következő körben ő lehet a játékvezető.

 

 

Ki vagyok én?

Papírdarabokra írjunk karácsonnyal kapcsolatos személyeket. Például: Mikulás, kis Jézus, Mária, József, pásztor, angyal, krampusz, mézeskalácsemberke, Rudolf, Grincs stb.

Egy játékos fejére tegyünk egy pántot, és erre tűzzünk, vagy ragasszunk rá egy szót, de úgy, hogy ő ne láthassa, csak a többiek. Kérdések alapján ki kell találnia, hogy ki lehet ő.

 

Karácsonyi rajzos játék

A játékosok elé tegyünk egy üres papírlapot, és kössük be a szemüket.

A következő utasítások alapján kell rajzolniuk:

A lap közepére rajzold le a Mikulás szánját. A szántól jobbra rajzolj egy fenyőfát. Havazik. Rajzolj hópelyheket az égre. Rajzolj néhány díszt a fenyőfára. Rajzold rá a Mikulást a szánra. A Mikulás nagyon jólelkű. Rajzolj néhány ajándékot is a szánra. Rajzolj rá csengettyűket is. A Mikulás éjszaka dolgozik. Rajzolj egy holdat az égre.

Vegyük le a kötést a szemükről, és pontozzuk a feladatot az alábbiak szerint:

10 pont: ha a szán a lap közepén van.

10 pont: ha a fenyő a szán jobb oldalán van, és nem ér a szánhoz.

15 pont: ha több, mint 3 hópelyhet rajzoltál.

25 pont: ha rajzoltál csillagot a fa tetejére.

20 pont: ha több, mint 2 dísz van a fán.

20 pont: ha a Mikulás a szánján ül, és nem mellette, fölötte, alatta.

20 pont: ha több, mint 3 ajándék van a szánon.

15 pont: ha több, mint 2 csengettyűt rajzoltál.

10 pont: ha a Mikulásnak van sapkája.

10 pont: ha a Mikulásnak van szakálla.

20 pont: ha a hold a lap jobb oldalán van.

10 pont: ha a hold a lap bal oldalán van.

15 pont: ha a hold a lap közepén van.

Kinek sikerült a legtöbb pontot gyűjtenie?

 

 

Néma bújócska

Válasszunk ki egy karácsonyfadíszt, és rejtsük el a teremben, szobában. A játékosoknak meg kell keresniük. Aki megtalálta, nem szólhat egy szót sem, és nem is célozhat rá, hogy hol lelte meg. Ha megpillantotta, akkor le kell ülnie. Ki találja meg utoljára a díszt?

Ezt a játékot nagyon szeretik a gyerekek. Komoly önfegyelmet igénylő feladat!

 

A játékok a decemberi nagy, karácsonyi csomagból vannak. A csomagban összesen 18 játék leírását találjátok ebben a hónapban, plusz feladatlapokat az óvodás és az iskolás korosztálynak, meséket, verseket, kézműves ötleteket, plusz lapbookokat, amelyek kitöltésével megőrizhetitek az idei, karácsonyi emlékeket is. A részleteket a Játszótéren találjátok.

 

Jó játékot, és békés készülődést kívánok!Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata