Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam


10 ötlet, hogyan szilveszterezzünk gyerekekkel

10 ötlet, hogyan szilveszterezzünk gyerekekkel

 

Lassan ennek az évnek is vége, és el sem hiszem, milyen gyorsan eltelt ismét egy esztendő!

Mi évek óta a kislányommal szilveszterezünk, és bár nagyon jó érzés együtt átlépni az új esztendőbe, azért a szilveszter esték nem mindig zökkenőmentesek.

Napközben be lehet vonni a sütésbe, főzésbe, előkerülnek a kedvenc játékok is, de mégis mindig van egy pont, amikor valahogy nagyon lassan telik az idő. Van az a pont, amikor elfárad, de mindenáron meg szeretné várni velünk az éjfélt. Ilyenkor előkerül a szülői kreativitás, és próbáljuk minél furfangosabb trükkökkel elütni az időt.

Persze mondanom sem kell, hogy éjfél után varázsütésre elmúlik az a bizonyos holtpont, és örülünk, ha hajnal felé végre ágyba tudunk kerülni. Persze jóval fáradtabban, mint ő!

 

10 játékos, és kreatív ötletet hoztam arra, miként üssük el az időt szilveszter estéjén, ha a gyerekekkel vagyunk együtt.

 

Lufik

A gyerekek imádják a lufikat. Már délben fújjunk fel 12 színes lufit, majd óránként durrantsunk ki egyet. Ezt egyrészt nagyon élvezik, és már alig várják, mikor telik el egy újabb óra, másrészt a játékos feladat fejleszti az időérzéküket is. És talán elkerülhetjük azt a folyton hallott kérdést is, hogy: Mikor lesz már éjfél?

 

 

 

Papír óra

Szintén az idő múlásának szemléltetéseként készíthetünk saját órát papírtányérból is. Kérjük meg, hogy mindig ő állítsa be óránként a pontos időt.

Az órát közösen készítsük el, és dekorálhatjuk kedvünk szerint bármivel.

 

Forrás

 

 

Bingó játék

Nyomtassuk ki az alábbi Bingó lapot a család és a vendégek számára is. Amint meglátunk vagy meghallunk valamit, ami a lapon szerepel, át kell húzni. Ki figyel legjobban az est folyamán? Kinek lesz először bingója? Bingód akkor van, ha vízszintesen, függőlegesen 3 egymás melletti képet áthúztál!

 

 

 

Éljük át újra az elmúlt évet!

Az alábbi kérdés kártyákat nyugodtan használhatjuk nagyobb gyerekekkel is. Vágjuk ki a kártyákat, tegyük egy dobozba, vagy kalapba, mindenki húzzon belőle, majd válaszoljon rá. Akár egy órákon át tartó, jó kis beszélgetés is kerekedhet belőle, és jó érzésekkel idézzük fel az emlékezetes pillanatokat.

 

 

 

Vicces fotók

Készítsünk egymásról vicces fotókat. Ezekhez nyomtassátok ki, vágjátok ki, majd ragasszátok pálcikákra az alábbi kellékeket.

 

 

 

Varázspálca

A képen látható varázspálcához hasonlót készíthettek ti is. A csillag szélére a következő évi kívánságaitokat kell írni. Majd suhintsatok vele egyet, és minden óhajotok teljesülni fog!

 

Forrás

 

Kívánságfa

Kívánságaitokat csillagokra is írhatjátok. Vágjátok ki őket, és akasszátok egy szép ágra. Dísze lehet a szobának is, és mindig szem előtt lesz, mit is szeretnétek elérni a következő esztendőben.

 

Forrás

 

Jósoljatok!

Vágjátok ki, és hajtogassátok meg, a gyermekkorunkból jól ismert tátikát. Jósoljátok meg egymásnak, mit hoz a következő év a számotokra!

 

 

 

Vicces, világítós játékok

Szilveszter estéjén ügyességi játékokat is játszhattok. Viszonylag olcsón hozzá lehet jutni ezekhez a foszforeszkáló karkötőkhöz, amiket szintén nagyon szeretnek a gyerekek.

Eldughatjátok őket különböző helyekre a sötét szobában, és meg kell keresni.

Dobálhatjátok őket akár egy üveg nyakára is. Ki talál rá legtöbbször?

Amint a képen látjátok, különböző formákat is készíthettek belőle.

 

Forrás

 

Időkapszula

Készítsetek családi időkapszulát a következő évre. Ehhez nem kell más, mint egy üres befőttes üveg. Dekoráljátok ki, akár egy családi fotót is ragaszthattok rá. A következő esztendőben ebbe gyűjtsétek a különböző közös alkalmakra emlékeztető tárgyi emlékeket, mint például egy mozi vagy színházjegy, kis üvegben homok a tengerpartról, egy szórólap vagy vonatjegy. Milyen jó lesz visszanézni ezeket egy év múlva!

 

Forrás

 

Jó szórakozást, kellemes időtöltést és nagyon boldog új esztendőt kívánok!Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata