Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


Játékok az évszakok tanulásához

Játékok az évszakok tanulásához
Szinte minden évben újra és újra előkerülő témakör az évszakok. Megtanítjuk a gyerekeknek a természet változásait, az időjárás jellemzőit, a hónapokat, az egyes évszakok jellegzetes sporttevékenységeit, a szezonális gyümölcsöket, zöldségeket. Olyan, főképp mozgásos, csoportos játékokat hoztam most nektek, amelyekkel játékosan tudjuk gyakorolni a fent említetteket.

Csak az a fránya írás ne lenne! – Játékos írásgyakorlás, nyomtatható ötletekkel

Csak az a fránya írás ne lenne! – Játékos írásgyakorlás, nyomtatható ötletekkel
Nálunk ezzel az egész otthon tanulással nem is lett volna semmi gond, ha nem lett volna ez a fránya írás! A kislányom első osztályos. Túl vagyunk a betűelemek játékos gyakorlásán, a legtöbb betűt már megtanulták az iskolában, de bizony maradt még jó néhány erre a pár hónapra is. És bizony a munkafüzetben napi szinten meg kellett írnunk azt az egy-két oldalt, ami valóban monoton és unalmas lehet. Így a betűk nem nagyon akartak szépre sikerülni, ami nálunk gyakran okozott bánatot, elégedetlenséget.

Tanuljunk játszva papírtányérokkal!

Tanuljunk játszva papírtányérokkal!
Bizonyára láttátok már, hogy mennyi mindenre lehet használni a papírtányérokat. Rengeteg kreatív ötlet született, és én is rendszeresen felhasználom egy-egy téma kézműves feladatainál. Most olyan játékokat hoztam nektek, melyeknek az alapanyaga szintén a papírtányér, de az elkészített játékok célja most elsősorban a tanulás.

Játékok, nem csak iskolába készülőknek

Játékok, nem csak iskolába készülőknek
Néhány olyan játékot hoztam mostani cikkemben, amik játékosan segítenek olyan területek fejlesztésében, melyekre feltétlenül szüksége lesz a gyermeknek, amikor iskolába kerül. A játékok azonban természetesen nem csak ennek a korosztálynak szólnak! Nagyobb ovisok, és kisebb iskolások ugyanúgy élvezettel vesznek részt ezekben a tevékenységekben, melyek játszhatók csoportos keretek között, de akár otthon, a családdal is.
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata