Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


Ételekkel kapcsolatos játékok és kézműves ötletek

Ételekkel kapcsolatos játékok és kézműves ötletek
Az ételek témakörrel érdemes akkor is foglalkozni, ha egy gyermek szereti a változatos étrendet, és akkor is, ha éppen nem túl jó az étvágya, vagy válogatós. Remekül összekapcsolható az egészséges életmód témakörével is, és az év bármely időszakában aktuális lehet. Hoztam most néhány játékos feladatot és kézműves ötletet, amiket az ÉTELEK témájú csomagból válogattam.

Játékos feladatok az önismeret gyakorlásához

Játékos feladatok az önismeret gyakorlásához
5-6 éves kortól már játszhatunk a gyerekekkel olyan játékokat, melyek segítenek nekik abban, hogy megismerjék önmagukat. A játékos feladatok által rávilágíthatunk külső és belső tulajdonságaikra, segítségükkel a bizonytalanabb, visszahúzódóbb gyermekek például könnyebben elfogadják magukat.

Mókás játékok az Állatok Világnapjára

Mókás játékok az Állatok Világnapjára
Október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját. Ez alkalomból hoztam most nektek néhány vidám, mókás állatos játékot, amit kicsikkel és nagyokkal is tudtok játszani. A cikk végén nyomtatható feladatlapokat is találtok.

Kézműves ötletek és játékos feladatok a foglalkozások témaköréhez

Kézműves ötletek és játékos feladatok a foglalkozások témaköréhez
Az egyik leghálásabb téma a foglalkozások témaköre. A gyermekek érdeklődve figyelik a felnőttek munkáját, és gyakran szeretnék kipróbálni magukat egy-egy foglalkozás szerepébe bújva. Nagyon szeretik a szerepjátékokat, melyek során megismerkedhetnek a boltos, fodrász vagy a doktor bácsi, doktor néni munkájával. Ezt a természetes érdeklődést érdemes kihasználni, és játékosan megtanítani őket a különböző foglalkozások jellemzőire, és a munka iránti tiszteletre. Most ehhez a témakörhöz hoztam néhány játékos feladatot és kézműves ötletet.
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata