Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


5+1 mozgásos játék tojásokkal, nyuszival

5+1 mozgásos játék tojásokkal, nyuszival
A húsvéti időszakra olyan, elsősorban mozgásos, ügyességi játékokat hoztam, amik a szabadban és az udvaron egyaránt játszható. A jó idő megérkeztével a gyerekeknek a mozgásigénye is megnőtt, ráadásul nagyon várják már a nyuszi megérkezését is. Ezt a várakozást kihasználva játsszunk néhány húsvéthoz köthető játékot, melyekkel észrevétlenül, játékosan tudjuk fejleszteni a mozgásukat, ügyességüket, és ráadásul még jó móka is lehet belőle.

40 mókás benti játék

40 mókás benti játék
„Anya, apa, mit csináljak?” – Ismerős kérdés? Bizony, gyakran előfordul, főleg, ha huzamosabb ideig a négy fal közé vagyunk zárva, és a rossz idő vagy egyéb okok miatt nincs lehetőségünk kimozdulni, változatossá tenni a napirendet.

Lakásban is játszható, 25 mozgásos játék

Lakásban is játszható, 25 mozgásos játék
A gyerekeknek hatalmas mozgásigényük van, amit muszáj kielégíteniük. Ez természetükből, életkorukból adódik, amit legtöbbször ők sem tudnak megfékezni, egyszerűen csak jön. Ilyenkor jól jön, ha kimehetünk gyorsan a játszótérre, vagy bandázhatnak a kis haverokkal az udvaron és levezethetik a felesleges energiájukat. Ha viszont a négy fal közé vagyunk szorulva, ezt nem tehetjük meg. Szerencsésebbek, akiknek van egy kisebb, nagyobb udvaruk, ahol lehet futkosni. De bármikor beköszönthet a rossz idő, amikor ezt sem tehetjük meg.

Mi az a lapbook? Miért és hogyan készítsd el?

Mi az a lapbook? Miért és hogyan készítsd el?
A lapbook egy olyan könyv (book), amely épp elfér egy gyermek ölében (lap). Tulajdonképpen egy portfolio, kicsi könyvek gyűjteménye, lapozható, kinyitható anyagokkal, melyek helyet adnak képeknek, rajzoknak, grafikonoknak, írásbeli munkáknak egy adott témában. Az, hogy egy lapbook hogy nézzen ki, csak a kreativitáson múlik. A legegyszerűbbtől a legkidolgozottabbig elkészíthető.
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata