Belépés
Belépés
Elfelejtettem a jelszavam

Blogok


Hogyan tanultuk meg a német szavakat egyszerűen, gyorsan, játékosan?

Hogyan tanultuk meg a német szavakat egyszerűen, gyorsan, játékosan?
Számos kutatás bizonyítja, hogy a mozgás serkenti az agyműködést. A mozgással egybekötött tanulás hatékonyabb és gyorsabb lesz. Arról nem is beszélve, hogy a gyerek ezt igazából nem is tanulásnak, hanem játéknak fogja fel.

Szociális kompetenciákat erősítő játékok

Szociális kompetenciákat erősítő játékok
Számos nagyszerű játék létezik, melyek segítségével észrevétlenül fejleszthetjük a gyerekek szociális kompetenciáit. Játékok, melyek megtanítanak figyelni, barátkozni vagy éppen szemkontaktust létrehozni. Miközben ezeket a játékokat használjuk, a társas készségek fejlesztését élvezetessé, élményszerűvé tesszük.

Indítsuk vidáman az új évet! - Játékok az első órákra, foglalkozásokra

Indítsuk vidáman az új évet! - Játékok az első órákra, foglalkozásokra
Két hét szünet után lassan újra visszatérnek a megszokott hétköznapok, elkezdődik az iskola, óvoda. A gyerekek még fél lábbal otthon vannak, mesélik a karácsonyi, szilveszteri élményeiket. Kicsit nehezebb őket még bevonni a tanulás világába. Kezdjük egy kicsit lazábban az év első óráit, és segítsünk nekik visszazökkenni az iskolai, óvodai környezetbe. Segítségül ehhez hoztam most néhány, az új évhez kapcsolódó játékot, nyomtatható, játékos feladatot.

10 ötlet, hogyan szilveszterezzünk gyerekekkel

10 ötlet, hogyan szilveszterezzünk gyerekekkel
Mi évek óta a kislányommal szilveszterezünk, és bár nagyon jó érzés együtt átlépni az új esztendőbe, azért a szilveszter esték nem mindig zökkenőmentesek. Napközben be lehet vonni a sütésbe, főzésbe, előkerülnek a kedvenc játékok is, de mégis mindig van egy pont, amikor valahogy nagyon lassan telik az idő. Van az a pont, amikor elfárad, de mindenáron meg szeretné várni velünk az éjfélt. Ilyenkor előkerül a szülői kreativitás, és próbáljuk minél furfangosabb trükkökkel elütni az időt.
Blog menü


A Mókás Tanítás Csapatának kifejezetten fontos a természetvédelem és a fenntartható, környezettudatos mindennapok éppen ezért kérjük, hogy oldalainkat ne nyomtasd ki. Amennyiben valamilyen tartalmat szeretnél szöveges formában elérni kérjük, hogy vedd fel Velünk a kapcsolatot elérhetőségeink egyikén.

Tegyen a fenntartható mindennapokért!

Köszönjük!

Üdvözlettel, a Mókás Tanítás Csapata